SOFTDATA d.o.o. SDMS CESTA

Dodatki

Tu so zbrani razni dodatki za SDMS. V glavnem bodo tu meniji, moduli, knjižnice simbolov, linij, šrafur in še kaj. Če bi radi kaj prispevali v te skupine, lahko pošljete po elektronski pošti na naslov .

Omrežni modul

Avtor, datum:

Mirko Žveplan, Softdata d.o.o., 28.9.00

Opis:

V tem modulu se nahajajo potrebne rutine za nadzor SDMS Serverja. Z njimi se lahko preverja, kdo trenutno uporablja SDMS, se pošilja sporočila uporabnikom in pa odkljaplja posameznega uporabnika.

Namestitev:

Prenesite datoteko network.sif in jo v SDMS uvozite z opcijo Uvoz SIF datoteke. Modul se bo avtomatsko naložil v aplikacijo.

Uporaba:

V aplikaciji pritisnete presledek, da dobite ukazno okno. V njem napišete ukaz InfoNet. Le ta prikaže dialog, kjer izberemo željeno operacijo. Ta ukaz se lahko tudi vključi v menije oz. orodne vrstice.

Modul za nastavljanje pravic objektov

Avtor, verzija, datum:

Aleš Trtnik, Softdata d.o.o., 1.2, 29.7.03

Opis:

V tem modulu se nahajajo potrebne rutine za nastavljanje pravic objektov. Z njimi se lahko nastavi pravice za več objektov hkrati.

Namestitev:

Prenesite datoteko pravice.sif in jo v SDMS uvozite z opcijo Uvoz SIF datoteke. Modul se bo avtomatsko naložil v aplikacijo.

Uporaba:

Pred uporabo te procedure priporočamo izdelavo varnostne kopije mape 'Objects' v bazi podatkov, saj se lahko z nepravilno uporabo zaklene vse objekte in jih ni mogoče več uporabljati. V aplikaciji pritisnete presledek, da dobite ukazno okno. V njem napišete ukaz NastaviPravice. Le ta prikaže dialog, kjer izberemo katere pravice nastavljamo in katerim objektom. Določimo skupino uporabnikov, za posamezno pravico (Pravica urejanja, Pravica vpogleda in Pravica urejanja podatkov, Pravica vpogleda v podatke če bomo nastavljali podatkovne plasti). Če določene pravice ne želimo spreminjati, ne izberemo nobene skupine oz. prvo opcijo 'Skupine upotabnikov'. Izberemo še tip objektov, ki jih bomo spreminjali. V naslednjem dialogu pa izberemo objekte, ki jim bomo spremenili pravice. Izbrati moramo Mapo in s tem nastavimo pravice vsem objektom v tej mapi in vseh podmapah.

Možni problemi:

Pri nastavljanu pravic zelo starim podatkovnim plastem (So bile nazadnje editirane pred 98) program javi napako 'Memory overflow'. Rešitev je v optimizaciji te podatkovne plasti.

Zgodovina:

29.7.03, 1.2 - Narobe je določal tip objekta, kadar je bil ID večji od $xx800000. To je samo pri podatkovnih plasteh.

11.2.02, 1.1 - Shranjujejo se nastavitve v dialogu.

9.10.00, 1.0 - Prva verzija.

Modul za pretvorbo krogov in lokov 

Avtor, datum:

Aleš Trtnik, Softdata d.o.o., 16.11.00

Opis:

V tem modulu se nahaja rutina za pretvorbo krogov in lokov v poligone oz. polilinije. To je potrebno storiti po uvozu krogov oz. lokov iz ACADa, če potrebujemo topološko čisto podatkovno plast.

Namestitev:

Prenesite datoteko uvoz.sif in jo v SDMS uvozite z opcijo Uvoz SIF datoteke. Modul se bo avtomatsko naložil v aplikacijo.

Uporaba:

V aplikaciji pritisnete presledek, da dobite ukazno okno. V njem napišete ukaz CircleArcToPoly ([Ime podatkovne plasti]). Ta ukaz se lahko tudi vključi v menije oz. orodne vrstice z uporabo metode SelectLayer.

Navodila za uvoz podatkov

Avtor, datum:

Jadran Rudec, 18.1.01

Opis:

Splošna navodila

Uvoz datotek DXF

Priprava plasti za uvoz ArcView/ArcInfo datotek

Uvoz ArcView/ArcInfo datotek

Namestitev:

-

Uporaba:

-

Vnos novega zapisa v podatkovno plast

Avtor, datum:

Jadran Rudec, 16.11.01

Opis:

VNOS NOVEGA ZAPISA V PODATKOVNO PLAST.pdf

Namestitev:

-

Uporaba:

-